Udruga Stijena se aktivno bavi problemom ovisnosti. Osnovana je 2001. g, a sačinjavaju je volonteri koji su u svome životu doživjeli promjenu i oslobođenje te žele svoja iskustva, znanja, vrijeme i novac posvetiti ljudima u potrebi.

Naši ciljevi su:

  • motivirati ovisnike na odlazak u terapijsku zajednicu,
  • pomoći im da dođu do terapijske zajednice i prihvatiti one koji se vraćaju iz nje,

  • održavati motivacijske radionice u bolnicama i zatvorima, organizirati javne tribine i predavanja, savjetovati obitelji i sve zainteresirane te preventivno educirati djecu, mladež i roditelje,

  • umrežavati rad bolnica, zatvora, terapijskih zajednica, ustanova socijalne skrbi, zavoda za zapošljavanje, s ciljem kvalitetne pomoći ovisnicima i obiteljima,

Sve te aktivnosti imaju svoje troškove, a ponajprije pomoć nekim ovisnicima pri odlasku u terapijsku zajednicu (hrana, smještaj, zdravstvene i pravne obveze, putni troškovi i sl.) i pomoć onima koji se vraćaju iz terapijske zajednice, te odlazak na teren (putni troškovi odlaska do bolnica i zatvora).

Akcija koju na ovaj način pokrećemo imala bi za cilj osigurati sredstva potrebna za praktičnu pomoć ljudima u potrebi i pokretanje projekata gdje bi krajnji korisnik bio bivši ovisnik, odnosno društvo u cjelini.

Naša ideja je da se svaki pojedinac (čitaj ja) uključi u kontinuirano mjesečno pomaganje radu udruge u iznosu od 30 kuna, no ako netko želi, može pomoći većim ili manjim iznosom od predloženoga kako jednokratno tako i kontinuirano. Nama bi svakako ustrajna pomoć bila od velike koristi pa smo zato i pokrenuli ovu akciju.

Evo nekoliko načina da svoje htijenje i spremnost za pomoći sprovedete u praksu:

a) u visini željenoga iznosa napravite trajni nalog u korist žiro računa udruge (HR8223600001101692690)

b) željeni iznos uplaćujete sami na žiro račun udruge (HR8223600001101692690 )

c) svoje priloge šaljete poštanskom uplatnicom na adresu udruge (Kosirnikova 76, 10000 Zagreb)

d) svoje priloge osobno donosite na sastanke udruge (ponedjeljkom u 18 h, Zvonimirova 68)

e) svoje priloge dajete osobi koja vas je potaknula na ovu akciju ili kontakt osobi koju znate u udruzi (molimo da se ova mogućnost koliko je to god moguće izbjegava).

Iako je bilo nemoguće opisati vam sve čime se bavimo, nadamo se da ste mogli steći dojam na kakvu vas pomoć pozivamo i kome na koncu pomažete.

Za sva pitanja i potpuniji uvid možete se informirati na tel: 3778 545, 091 240 4220 ili ponedjeljkom u 18h na sastancima Udruge u Zvonomirivoj 68