Udruga Stijena već više godina participira u radu zdravstvenih ustanova. Motivacijske radionice koje se redovito održavaju na dva odjela u Klinici za psihijatriju Vrapče pokazuju da je suradnja struke i iskustva itekako moguća i plodonosna. Ponedjeljkom i srijedom radionice se odvijaju na Zavodu za dualne poremećaje, a srijedom i na Zavodu za liječenje ovisnosti u Klinici za psihijatriju Vrapče. Isto tako provodimo motivacijske radionice u dnevnoj bolnici KBC Sestre Milosrdnice.

Sam način na koji je započeo rad udruge Stijena u bolničkom sustavu je izrazito autentičan. Višegodišnja praksa Stijene je odlazak u povremene posjete osobama s problemom ovisnosti u bolnice. No, tek prije nekoliko godina je zaživjela praksa odlazaka u bolničke ustanove u redovnom terminu i kroz strukturirani sustav motivacijskih radionica. Naime, članica udruge Stijena Željka Jakopčević, koja je i sama uspješno izašla iz problema ovisnosti, je prije 6 godina započela s jednostavnim motivacijskim sastancima za ovisnike na liječenju, pod nadzorom i uz stručnu podršku dr. Luke Maršića i dr. Davora Moraveka. Takav rad se neko vrijeme odvijao u KBC Sestre Milosrdnice. Kasnije su pokrenute radionice na Klinici za psihijatriju Vrapče, kroz projekt ”Daj sebi šansu, ti si poseban.” također uz dobru suradnju sa stručnim osobljem (dr. Bagarić, dr. Skočilić, dr. Ćelić, dipl.soc. pedagog Sanja Jelić).

Na godišnjoj razini dolazimo u doticaj sa 50-100 pacijenata, neki od njih su motivirani na daljnji nastavak liječenja kroz terapijsku zajednicu, a služimo i kao posredni faktor na povratku iz terapijske zajednice (resocijalizacija).Aktivnosti u bolničkom sustavu se šire i cilj nam je nastavak suradnje i uključivanje u ”mrežu” ostalih zdravstvenih ustanova.